- www.szoszi-madi.hu


Recept: Húsos-töltött kalács
Kategória: Tészta
Küldte: Madika
2010. Április 20. - Kedd 09:28


- 50dkg. liszt
- 3 dkg. élesztő
- 2 tojássárgája
- 2 dl. tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk. cukor
- só, őrölt bors

- 10 dkg. zsír, vagy 0,5 dl. olaj
- 30 dkg. darált pulykahús
- 1 v.hagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 nagy sárgarépa
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldja
- 4-5 tojás
- só, bors

Az éleszőt felfuttatom a tejjel és a cukorral.
A lisztet meleg helyre teszem. Az élesztős tejet a liszthez öntöm, majd hozzáadom a tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, majd hólyagosra dagasztom a tésztát. Letakarva duplájára kelesztem.
Közben elkészítem a tölteléket.
A tojásokat keményre főzöm. Megtisztítom a hagymát, kockára vágom, a zsiradékon megfuttatom.Hozzáadom a darálthúst, az apróra vágott sárgarépát, ezután sóval, borssal ízesítve együtt dinszteljük tovább az egészet.
Amikor a hús elkészült, összeforgatom az apróra vágott újhagymával, paprikával és a finomra vágott petrezselyem zölddel.
A tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtom, és szétterítem rajta a langyosra hült tölteléket.
A tojásokat az egyik szélére sorakoztatom, azután az egészet feltekerem, mint a kalácsot.
Kizsírozott tepsibe teszem, a tetejét megkenem tojássárgájával, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm.



A recept megtalálható itt: http://szoszimadiglg.uw.hu/gasztronomia/news.php?extend.144