nagyon kezdö
Gyors almás-csokis-zabpelyhes pite
Hozzávalók:
16 dkg liszt
12 dkg vaj
12 dkg cukor
2 db tojás
sütőpor
3 db nagyobb alma
5 dkg étcsokoládé vagy ét tortabevonó
kakaópor
3-4 evőkanál zabpehely
fahéj Elkészítés: Először a száraz, majd a nedves hozz... >> Tovább a teljes recepthez!
nagyon kezdö   alma   csoki   zabpehely   pite   sütemény   
Publikálva: 2009. Október 15. - Csütörtök 15:24

Gyümölcsös clafoutis
Hozzávalók:
12,5 dkg rétesliszt
3 tojás
csipet só
5 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 dl 3,5%-os tej
1 dl 30 %-os habtejszín
50 dkg gyümölcs Elkészítés: Vajjal kikenem a piteformát, alaposan megrakom az a... >> Tovább a teljes recepthez!
nagyon kezdö   gyümölcs   clafoutis   
Publikálva: 2009. Október 15. - Csütörtök 15:29

Parasztvacsora - vagyis amikor nincs "semmi" otthon



Hozávalók:

- jó kapcsolat a hentessel
- jó kapcsolat a kedvenc piaci kofával
- jó időben vásárolt kenyér: finom langyos Fogyózó olvasóinkat kérem, most lépjenek át a saláták menűpontunk alá!
Köszönöm!

Ked... >> Tovább a teljes recepthez!
nagyon kezdő   kolbász   szalonna   élvezet   
Publikálva: 2010. November 09. - Kedd 13:29

Sültes tál

- sültek bármiből, bármilyen módon elkészítve A sültes tálat csak azért raktam a recepttárunkba, mert sokan bajban vannak a tálalással.
Ha egyszerre több sültet készítünk - esetemben hármat - mindig úg... >> Tovább a teljes recepthez!
sültek   nagyon kezdő   
Publikálva: 2010. Május 06. - Csütörtök 13:20

Húsvéti főtt sonka

-2-2,5 kg. füstölt sonka
- babérlevél
- bors
- v.hagyma, esetleg fokhagyma A füstölt sonka vásárlásánál gondoljuk végig, hány főre (napra) készülünk, ennek megfelelően válasszuk ki a sonka méretét (pers... >> Tovább a teljes recepthez!
sonka   nagyon kezdő   
Publikálva: 2010. Március 30. - Kedd 14:05

Almás-zellersaláta

- 20-25 dkg. semmi esetre sem fás zeller
- 2 savanykás alma
- 1 csg. retek
- 1 citrom
- 5 ek. majonéz
- 3 ek. tejszín
- só
- bors
- 5 dkg. dió A zellert gyufaszálnyi csíkokra vágom és citromleves, sós vízben,... >> Tovább a teljes recepthez!
zeller   nagyon kezdő   
Publikálva: 2010. Április 09. - Péntek 09:42

Görög uborkasaláta


- 80 dkg. uborka (lehetőleg nem kígyó)
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor snidling
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 doboz semmi esetre sem zsírszegény joghurt
- pici só
- őrölt bors Az uborkákat megmosom, majd hosszáb... >> Tovább a teljes recepthez!
uborka   nagyon kezdő   
Publikálva: 2010. Augusztus 02. - Hétfő 09:45

Rizs I, II, III.
Hozzávalók:
2 ek. olaj
rizs
Elkészítés:
Az olajat forróra hevítem, majd beleszórom a rizst és benne 3-4 percig kavargatom, míg a rizs kifehéredik.
Ezután jön a vízzel való felengedés.
Többféle módszer l... >> Tovább a teljes recepthez!
rizs   nagyon kezdő   
Publikálva: 2009. November 11. - Szerda 13:07

Tojás saláta

- 8-10 tojás (lehet a hímes is)
- 1 nagy doboz tejfől
- 5 ek. majonéz
vagy házilag készített majonéz (lásd: mástásoknál) A tojásokat keményre főzöm, majd hideg vízben állni hagyom kicsit, így könnyebben ... >> Tovább a teljes recepthez!
tojás   nagyon kezdő   
Publikálva: 2010. Április 09. - Péntek 09:25

Citromhab

- 18,5 dkg. cukor
- 3 tojás
- 2 nagy citrom
- 3 dl. tejszín
- pár szem keksz
- esetleg gyümölcs
- vagy fehércsoki-étcsoki Egy nagy tálban elkeverem a cukrot és a tojássárgáját fehéredésig, majd hozzáadom ... >> Tovább a teljes recepthez!
citrom   nagyon kezdő   
Publikálva: 2010. Április 20. - Kedd 09:31

Oldal:  [1] 2 3 4