kezdö
Fűszeres fonat

- 6 dkg. darált dió
- 20 dkg. liszt
- 0,5 tk. kakaópor (nem cukros)
- 1 csg. vaníliás cukor
- 1 tk. fahéj
- 0,5 tk. őrölt szegfűszeg
- 12,5 dkg. porcukor
- 12,5 dkg. vaj
- 1 tojás
A száraz anyagokat összekeve... >> Tovább a teljes recepthez!
kezdő   fonat   
Publikálva: 2010. December 23. - Csütörtök 10:04

Püspökkenyér

- 20 dkg. vaj
- 25 dkg. cukor
- 2 ek, vaníliás cukor
- 4 tojás
- 20 dkg. darált mogyoró
- 1 tk. fahéj
- késhegynyi szegfűszeg és gyömbérpor
- 25 dkg. liszt
- 1 csg. sütőpor
- 2 ek. rum A vajat a cukorral a toj... >> Tovább a teljes recepthez!
kezdő   kenyér   
Publikálva: 2010. December 23. - Csütörtök 10:13

Padlizsánkrém

- 3-4 padlizsán
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl. olivaolaj
- só
- bors
- kechap Én, kicsit másként készítem a padlizsánkrémet, mint ahogy azt a nagykönyvben írják, de nálunk ez vált be.
A padlizsánok megház... >> Tovább a teljes recepthez!
kezdő   padlizsán   
Publikálva: 2010. Augusztus 31. - Kedd 09:59

Túróscsusza

- 75 dkg. száraztészta (fodroskocka) vagy
két tojásból gyúrt friss tészta
- 50 dkg. túró
- 1 nagy tejfől (semmi képpen nem 12 %-os)
- 20-30 dkg. husos szalonna
- só Mióta az eszemet tudom én mindig cukor... >> Tovább a teljes recepthez!
kezdő   csusza   
Publikálva: 2010. November 12. - Péntek 07:42

Linzer

- 50 dkg. liszt
- 4 tojás sárgája
- 25 dkg. margarin, vagy vaj
- 25 dkg. cukor
- lekvár A lisztet összekeverem a porcukorral, összemorzsolom a puha, kockára vágott vajjal, majd hozzáadom a tojások sárgájá... >> Tovább a teljes recepthez!
kezdő   linzer   
Publikálva: 2011. Január 31. - Hétfő 08:30

Zabpelyhescsókok

- 8 dkg. vaj
- 12,5 dkg. zabpehely
- 8 dkg. cukor
- 1 tojás
- 3-4 csepp mandulaaroma
- 5 dkg.liszt
- 0,5 tk. sütőpor
A vajat felolvasztom és keverés közben egyhén megpirítom benne a zabpelyhet, majd egy ek.... >> Tovább a teljes recepthez!
kezdő   zabpehely   
Publikálva: 2010. December 23. - Csütörtök 10:12

Sáfrányos csillagok

- 15 dkg.liszt
- 1 csipet sütőpor
- 5 dkg. cukor
- 1 narancs
- 10 dkg.vaj
- 1 csipet sáfrány
- 1 tojás sárgája
- 2,5 dkg. fehércsoki A lisztet összekeverem a sütőporral, a cukorral, a narancs reszelt héjáva... >> Tovább a teljes recepthez!
kezdő   sáfrány   
Publikálva: 2010. December 23. - Csütörtök 10:08

Rántott sertés máj
- 1-1,5 kg. sertésmáj
- 3 db. tojás
- 5 ek. liszt
- 10-12 ek. zselmemorzsa
- só
- bors
- mustár Személyszerint én, nagyon nem szeretek teljesen friss májjal dolgozni, ezért a májat, miután hazahoztam a hent... >> Tovább a teljes recepthez!
máj   kezdő   
Publikálva: 2010. Március 17. - Szerda 11:22

Magyaros karaláb leves
Hozzávalók:
2 db. karaláb
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej hagyma
2 ek. olaj
1 ek. liszt
1 csokor petrezselyem

bors... >> Tovább a teljes recepthez!
karaláb   kezdő   daragaluska   
Publikálva: 2009. November 11. - Szerda 11:18

Gyümölcsleves

- 0,5 kg. meggy
- 0,5 kg. cseresznye
- 2 db. alma
- szilva
- birsalma befőtt
- fahéj
- szegfűszeg, vagy szegfűbors
- cukor
- citromlé
- 1 csg. v. cukor
- 1 nagy tejfől
- 2 ek. liszt A gyümölcsöket kb. 3 l. vízbe... >> Tovább a teljes recepthez!
gyümölcs   kezdő   
Publikálva: 2010. Június 16. - Szerda 13:09

Oldal:  [1] 2 3 4 5 6